Go Go Go Rolf! WK ILCA Laser Master deelname in Marina Port Zelande

Het is best gaaf om te zien dat Nederland zo’n Wereld Kampioenschap organiseert en dat 306 zeilers uit 27 landen komen strijden om het goud op de Grevelingen. De ILCA Laser Masters wordt een flink evenement van 7 tot en met 14 september.

Onze eigen Rolf van Dok heeft zich ook gekwalificeerd en vaart mee in de Radiaal klasse. In deze klasse staan er 146 zeiler staan er ingeschreven waarvan 28 Nederlanders. Wel gaaf dat de zeilers uit Australië, Amerika, Argentinië, Canada, Bermuda, Brazilië, Marokko en Nieuw Zeeland ook de logistiek hebben geregeld om naar Nederland te komen.

Wanneer mag ik eigenlijk mee doen?
Entry is restricted to experienced sailors who, on 5 September 2019, are aged as follows;

  • 35 to 44 Laser Standard Apprentice or Laser Radial Apprentice

  • 45 to 54 Laser Standard Master or Laser Radial Master

  • 55 to 64 Laser Standard Grand Master or Laser Radial Grand Master

  • 65 and over Laser Standard Great Grand Master

  • 65 to 74 Laser Radial Great Grand Master

  • 75 and over Laser Radial Legends

Holy moly.. als je met je 75 nog een WK gaat varen dan ben je wel een Legend.!

Het was nog kiele kiele om alles geregeld te krijgen organisatorisch maar aan de motivatie van de zeilers om te racen zal het niet liggen! Het weer ziet er goed uit, een beetje fris maar met zo’n veld en deze windvoorspelling voor

De nieuwe Notice of Race is te vinden op de website van ILCA