Fastnet 2019! Here we go! - Gerd-Jan Poortman met ROST en Mariette Koekoek met Griel

Het is weer Fastnet time! Over 2 dagen is het startschot op de Solent en het beloofd er weer een te worden. Veel Nederlanders die mee varen maar voor ons twee in het speciaal.

Gerd-Jan Poortman vaart met zijn Rotterdam Offshore Sailing Team, gesponsord door EclectiC, in de IRC 0 klasse met 40 boten. Het onderwaterschip van de Kerr 46 is strak geschuurd en de boot is door de crew tip top in orde. Het team heeft flink veel training en offshore wedstrijd uren gemaakt voor dit evenement. . Hoewel ze een van de langzaamste van de klasse mogen zijn, hebben ze bewezen pijlsnel te kunnen zeilen.

Mariette Koekoek vaart met Team Griel van Robert Jockin mee in de IRC 3. De Dehler 39 ligt midden in de vloot qua rating en zal een serieuze kluif hebben aan de klasse van 86 boten. Maar de crew is zeker geschikt om dit op te pakken!

Route & Tracking
De route van de Fastnet start in Cowes bij het Royal Yacht Squadron en gaat via de beroemde Fastnet Rock naar Plymouth Harbour. Een 605 mijl strategisch schaakspel waarbij stroming, up to date weer info, landeffecten en de vloot zeilen bij komt kijken. Niet eenvoudig maar wel spannend!

Dit jaar doet ook weer de oude Brunel (Volvo 65) mee maar ook de gloed nieuwe Sobedo Ultim 3. Een trimaran van 32 meter lang en 23 meter breed met een target speed van 49.5 knopen. Deze trimaran heeft in de planning zondag avond weer te finishen. Dat is best rap.

Tracking van de Rost en de Griel kan via de tracker (Desktop of app). Je kunt de tracker vinden via deze link

Succes boys and girls!