De hagelbuien, golven en frisse wind trotseren.. wat een kanjers!

Wat een weekend was het weer. Hagel & kou, zon & t-shirts, weinig wind & veel wind, schade & overwinningen. Van Splash Red overwinningen tot hagel en kou op de United 4 in Muiderzand.

Splash Red overwinning in Duitsland

Prijzen pakken bij Segelverein Speichersee Emsland, tijdens de Geester Segleregatten, in Emsland over de grens bij Klazienaveen.

ZeilClub Kurenpolder zeilers Bob van der Weide en Jojanneke van der Weide hebben hier de 1e en 3e plaats gepakt. Samen met 8 andere Nederlandse Splash zeilers hebben de klasse vertegenwoordigt en de eerste 4 plekken gepakt.

United 4 Muiderzand.. een slagveld op het water.. en ook prijzenpakken

2019 United 4 seizoen heeft zijn Kick-off in Muiderzand. Veel ZeilClub Kurenpolder zeilers hebben gezeild of geholpen. Aanwezig met de Laser Radiaal, Splash en Optimist en als wedstrijdleiding, markboat operators en finishboot vrijwilligers.

De Laser Radiaal met 68 deelnemers was een flinke klasse. Daar heeft Aaron van Dok een 12de plaats en Lukas van den Heuvel met een 38ste plaats.

Het Splash ZeilClub Kurenpolder/BinnenMaas team heeft het goed gedaan! Luna van Gemerden is 1e geworden in de Splash Blue B klasse met 24 deelnemers. !0 leden zijn uit eindelijk gestart en de resultaten zijn als volgt:

Blue A

Mika - 12, Luco - 18, Sebastiaan - 24

Blue B

  • Luna - 1

  • Naomi - 9

  • Floris - 12

  • Nienke - 18

  • Sam - 19

  • Jelle - 22

  • Casper - 23

Voor het optimisten team was het dubbel zo zwaar dit weekend. Door de harde wind ontstaan er korte-hoge golven op het Markermeer. De stompen neuzen werken dan zeker niet mee en het is echt knap om dan door te gaan in een veld van 166 deelnemers. We treffen Tjed Wildeboer op een 43e plek,. Pien Zwart op een 73e en Sjors Zwart op 134e plek.

De grotere jongens en meisjes van de ZeilClub Kurenpolder hebben vrijwillig gezorgd dat de wedstrijden opgezet konden worden. Arjen Wildeboer had de leiding over de Laser-baan. Samen met oa Beer Ardon, Lee Verschuren en Eva Timmermans zijn 119 Lasers (4.7, Radiaal & Standaard) goed gestart konden worden. Sacha Ruijs zat op de RS Feva en Splash Baan met 85 boten op de start lijn.

Credits foto’s: Lee Verschuren, Sacha Ruijs, Joop Overeem, Rolf van Dok, Beer Ardon, Simoniek Hollander, United 4 Sailing & Segelverein Speichersee Emsland