De mooiste boei van de Noordzee, de Smith's Knoll Buoy, heeft er zin in...

Vandaag is het zover.. de Vuurschepen race gaat van start en dat betekent ook weer een bezoekje aan de mooiste boei van de Noordzee.. de Smith’s Knoll Buoy! Berucht en beroemd als vaste route onderdeel op de terug weg van Harwich naar Scheveningen. Mooi om te horen in het donker.. prachtig om te zien in het daglicht want dan begint de oversteek naar Nederland.

Vanuit ZeilClub Kurenpolder doen veel zeilers mee. Zeilers zoals Gerd Jan Poortman samen met het Rotterdam Offshore Sailing team (Kerr 46 in ORC1) en Sacha Ruijs, Beer Ardon, Harold Boekholt, Jip Noordermeer varen op de Stardust van Eric van den Born (Nicholson 43 in ORC3). Mariette Koekoek vaart op de Dehler 39 Griel.

Vuurschepen Race en Royal Ocean Race Club North Sea Race
De Vuurschepen Race en de RORC North Sea Race is het offshore onderdeel van de North Sea Regatta. De snellere boten hebben de groene route en de ORC3 en SW varen de rode route. Veel boten gebruiken de race als kwalificatie voor de RORC Fastnet race.

De racers zijn te volgen via Yellow Brick tracking. Volg de link voor updates: https://nsr.nl/livetracking/

De Smith;s Knoll Buoy Facebook pagina: https://www.facebook.com/SmithsKnollBuoy/