ZeilClub Kurenpolder

View Original

ZCK ALV en seizoensopening. Van Bandol tot nieuw bestuur!

ALV 2024

Op zondag 25 februari was de jaarlijkse ALV. Voor veel leden ook weer een eerste samenzijn sinds vorig najaar. Met een clubhuis vol leden keek het huidige bestuur terug op afgelopen jaar. Van de activiteiten van 2023 tot de financiën. En zouden zij voor het 5e jaar op rij een oproep moeten doen voor een nieuw bestuur ter opvolging van henzelf? Nee! We kunnen met vreugde melden dat er een kandidaat bestuur klaar stond.

Johan Kaasjager zie je op de foto hierboven als kandidaat-voorzitter met verve zijn beoogde bestuur voorstellen. En met succes want het nieuwe bestuur is aangenomen en ingehamerd:

  • Johan Kaasjager - voorzitter

  • Mathijs Raaijmakers - penningmeester

  • Jochum Zijlmans - secretaris

  • Edith Bazuin - bestuurslid algemeen

Het nieuwe bestuur gaf een doorkijkje in de plannen voor komend jaar. Na de succesvolle corona-jaren is er enige terugloop geweest en de focus voor komende jaren wordt dan ook nieuwe leden en een brede basis. Kernactiviteiten zijn dan ook een of twee CWO Optimist-cursussen, het zeilkamp en Combi Rotterdam editie ZCK. Met meer leden, mankracht en budget kan er vervolgens opgeschaald worden naar meer en andere activiteiten. Een gezonde basis!

ZCK vrijwilliger van het jaar: Mirjam van Zoest

Het oude bestuur deelde de jaarlijkse trofee uit voor vrijwilliger van het jaar. Ook wel bekend als de Richard Janssen-wisselprijs. Deze keer ging de prijs naar Mirjam van Zoest. Mirjam regelt ondermeer het jaarlijkse populaire ZCK Optimistenkamp. Van harte gefeliciteerd!

ZCK lustrumjaar: 1974-2024

Dit jaar is een bijzonder jaar; we bestaan maar liefst 50 jaar! Van zwart-wit foto’s met zelfgebouwde cadetten naar neonkleurige RS Feva zeiltjes anno nu. We gaan er dit jaar bij stilstaan met ondermeer een lustrum-event. De lustrumcommissie moet nog gevormd worden, maar de contouren zijn zichtbaar.

Watersportverbond Taskforce Instroom Wedstrijdsport

ZCK-er van het eerste uur, veel gezien wedstrijdleider in de grote landelijke zeilwedstrijden en sinds kort ook lid van de taskforce Instroom Wedstrijdsport van het Watersportverbond, Arjen Wildeboer, presenteerde na de hap (de barcommissie had heerlijke broodjes worst geregeld) de eerste inzichten en doelen om meer kinderen aan het zeilen te krijgen en als sport meer grip te krijgen op alle stappen tussen kennismaken met het zeilen tot topzeiler. Focus komt meer op fun te liggen en het werken aan een goede basis. Het leverde een geanimeerd gesprek met de aanwezigen op. Op hoofdlijnen valt het verhaal ook op de website van de bond te lezen.

Rondje langs de velden

En wat speelt er recent nog meer op en rondom ZCK? In een notendop:

  • De Laser Masters hebben voor komend jaar weer een programma van donderdagavondwedstrijdjes klaar staan en overwegen deel te nemen aan het NK ILCA begin mei.

  • De Splashes zijn altijd op zoek naar nieuwe leden en zijn bezig met de invulling voor komend seizoen.

  • De Optimist beginners gaan we weer opstarten met CWO cursussen en voor gevorderden als de zon meer schijnt

  • De meer gevorderde Optimist-zeilers gaan diverse richtingen op. Isabella zeilt mee met Team Rotterdam Optimist 1 en was afgelopen vakantie samen met TRO2 en ORTB (Braassem) mee naar Bandol waar driftig getraind werd op de Middellandse Zee. Yade en Maxime stappen over van de Optimist naar de RS Feva en zullen zich aansluiten bij de Feva groep Midden Nederland. Mogelijk zien we ze terug op het WK RS Feva dat dit jaar in Nederland plaats vindt! Melle, Loek en Friso zeilden bij TRO1, maar hebben een pauze ingelast. De rest van de gevorderde Optimist-zeilers kijken hoe ze komend jaar gaan doen.

  • De ZCK Legends, leden van het eerste uur, zijn afgelopen periode dikwijls bij elkaar gekomen en hebben onder meer de hap op de wal verzorgd bij de Laser Master-avonden. Bij ziekte binnen hun gelederen werd er direct een bezoekrooster ingezet. Ook geven zij aan bij het nieuwe bestuur om op de hoogte te worden gehouden als er vergaderingen zijn om zo punten in te kunnen brengen. U leest het: dit zijn betrokken leden. Top!

  • Nu de zon voorzichtig doorbreekt leeft ook het clubleven weer op. Mogen we je vragen waar mogelijk een handje te helpen? Van commissies tot onderhoud tot het bijhouden van het groen rondom het clubhuis. Bied je aan zodat we samen onze mooie club levend houden!

Kan het oude bestuur nu rusten?

Je mag het voor ze hopen (hoewel handen uit de mouwen op de club altijd mag!), maar nog niet deze eerste avond. Zo kon oud-voorzitter Gerd Jan niet stilzitten en mocht achtereenvolgens een gekregen vlaggetje van WSV Hoorn ophangen en vervolgens oud bestuurslid technische zaken Robert zijn Audi uit de modder trekken met een sleepkabel. Thuis maar even met de beentjes op de bank, Gerd!

2024: wij zijn er klaar voor!

Een van de ambities van het nieuwe bestuur is het ‘gewoon open zijn’ van de club. Op trainingsdagen en erbuiten willen we aanmoedigen om langs te komen op ons mooie plekje aan het water. Van zwemmen, suppen, zeilen, barhangen of op het strandje: wees welkom! Laten we er met elkaar een mooi seizoen van maken!