ZeilClub Kurenpolder

View Original

In memoriam - Nico Kramer Freher

Op 31 mei 2023 bereikte ons het droeve bericht dat ons aller Nico Kramer gezegd Freher is overleden. Bijna 40 jaar is hij lid geweest van onze vereniging.

Als jonge man woonde hij veel in het buitenland en zeilde daar wedstrijden met zijn Laser. Toen hij samen met Sybilla, zijn vrouw, en Friso, hun zoon, weer in Nederland kwam wonen zocht hij direct een plek om te zeilen en zo belandden zij bij de ZCK. Hij is onze voorzitter geweest in de tijd dat het clubhuis gebouwd werd. Hij was een zeer betrouwbare voorzitter (1990-1994), een markante persoonlijkheid, iemand waar je op kon bouwen.
- N.b. tekst gaat verder onder de fotocarousel -

Nico hield van netjes en zo trof je hem ook vaak aan de waterkant om alle daar niet horende materialen op te ruimen.

Hij heeft zich erg ingezet voor de in 1998 opgerichte Laser Masters. De eerste jaren voer hij mee met zijn Laser, maar regelde ook jarenlang de inschrijvingen, kookrooster, hield bij hoeveel gasten er aanzaten bij het diner en beheerde bovenal de kas. Als hij niet al grote afstanden aan het zwemmen (!) was in de Kurenpolderplas.

Buiten de Kurenpolder voer hij ook Laser Master wedstrijden. De Sneekweek was zeker favoriet.

Jarenlang heeft ZCK als club het racemanagement gedaan van vele wedstrijden buiten de Kurenpolder. Op een ONK Cadet in Hellevoetsluis zorgde Nico voor Nedlloyd-tassen bestemd voor deelnemers en vrijwilligers. Vele jaren zag je in het circuit deze tas voorbijkomen en dacht je altijd even aan Nico.

Tijdens de grote wedstrijden als WK’s, EK’s, ONK’s etc op de Noordzee, Zeeuwse wateren of IJsselmeer, was Nico altijd namens ZCK van de partij om zijn bijdrage te leveren. Met name het door hem ingesproken finish bandje werd vaak afgeluisterd om de juiste finishvolgorde te kunnen vaststellen.

Toen de WK Cadet in Tasmanië plaats vond en er ook een delegatie van ZCK naar Down Under afreisde regelde Nico via Nedlloyd het transport van de Cadetten naar het Zuidelijk Halfrond.

Nico wist als voorleesvader ook de allerjongste deelnemers van Het ZCK Optimistenkamp elke keer weer te boeien.
- N.b. tekst gaat verder onder de fotocarousel -

De laatste jaren namen zijn lichaamsfuncties af en taken uitvoeren voor ZCK werd hem te veel. Toch zagen we hem, met de ZCK Legends, nog veel op de club en konden we fijne herinneringen met hem ophalen.

Het plotseling overlijden heeft ons erg geschokt. In hem verliezen wij een bijzonder lid van onze club. Sybilla, Friso, Sara en Chantal, namens alle leden van ZCK, veel sterkte toegewenst voor nu en de komende tijd.

De crematie vindt plaats in besloten kring. In augustus houden we op ZCK een bijeenkomst waar we herinneringen aan Nico delen en het glas op hem heffen.


Namens het bestuur van ZCK,

Gerd Jan Poortman, voorzitter

Jasper Aalbers, secretaris

Aaron van Dok, penningmeester

Robert Behrend, Technische Zaken

In memoriam met dank aan:

Ellen Zijlmans

Aly Anink

ps. reacties en herinneringen kunnen hieronder gedeeld worden.