ZeilClub Kurenpolder

View Original

Zeilseizoen 2023 is geopend!

Afgelopen zondag heeft een groep vrijwilligers het clubhuis, de loods en de buitenterreinen in orde gemaakt voor het nieuwe seizoen. Snoeiwerk, poetsen, technische reparaties en een nieuwe knoeperd van een parasol. Klaar voor het nieuwe seizoen! Achter de schermen hebben de trainers en het bestuur hard gewerkt om alle zeilers weer volop te kunnen laten varen op het gewenste niveau door het samenstellen van een voorjaarsprogramma. De ZCK zal dit jaar zowel op onze eigen plas als wel op het grotere water gaan trainen.

Wanneer beginnen we weer?

De secretaris, Jasper Aalbers, heeft een nieuwsbrief rondgestuurd met de nieuwe trainingstijden voor de komende periode. Hier nog in het kort de belangrijkste zaken per klasse.

Optimist

  • Optimist CWO voor beginners: vanaf 21 mei
    De beginners die veelal van buiten de vereniging zullen komen (Let op: heb jij al rondgevraagd op het schoolplein, rond het hockeyveld, bij de slager, je nichtje, rond de dorpspomp, etc of er nog kinderen zijn die mee willen doen?) volgen de CWO-klasjes. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en is een erkende methode om te leren zeilen die we bij ZCK ook volgen. Vijf zondagen vanaf 21 mei zullen zij hun eerste meters maken op het water! CWO 1&2 van 09.00-12.30

  • Optimist B voor zeilertjes met CWO: vanaf 19 maart
    Heeft je kind al CWO op zak over elders bewezen een Optimist onder controle te hebben? Dan bieden we op de plas trainingen aan voor de volgende stappen. Een eerste wedstrijdje op de plas, uitleg van nieuwe technieken, een eerste kennismaking met zeiltactiek. In vertrouwde omgeving werken we toe naar de eerste combi’s (wedstrijden) in mei en juni in de categorie Optimist Groen. Kickoff met ouders 19 maart en daarna de zondagen 10.00-16.00 Blok 1 onder leiding van Eva.

  • Optimist A2 voor gevorderde zeilers
    Deze kinderen hebben al een of meerdere seizoenen zeilen erop zitten, al enkele combi’s meegepakt en schrikken niet van wat wind of andere onverwachte zaken. Omslaan? Hoort erbij. Kou? Ook. Tijd voor de volgende stap! Onder leiding van Sebastiaan gaan zij trainen op groot water zoals in Zeeland. Komt het zo uit, dan is het gewoon op onze plas, maar in principe worden de grenzen verlegd. Wellicht ook een keer een nationale wedstrijd als de U4 erbij. Wie weet!

  • Optimist A1 voor de verst gevorderde zeilers
    Deze groep kinderen zeilen al wat jaartjes en hebben zich aangesloten bij Team Rotterdam Optimist. Een regionaal talententeam waar zeilers val alle clubs die ook meedoen aan het Combi Rotterdam circuit samen trainen op groot water. Intensiever trainen, langer in het seizoen en deelname aan de grote wedstrijden zoals de United4’s en de DYR. Sommigen doen ook mee met wedstrijden in het buitenland. Zij zijn begin maart al begonnen en gaan door tot in december.

Splash & Laser 4.7

  • Splash & Laser 4.7
    De Splash-klasse kende een ongekende opmars in de Corona-jaren binnen ZCK. Een aantal leden zijn doorgestroomd (studeren, elders), maar ook nieuwe leden hebben zich aangemeld, waaronder een met een Laser 4.7. Helemaal prima. In deze groep zeilen ook twee Oekraïense zusjes mee sinds vorig jaar die momenteel in Nederland zijn. Tof om te zien dat zeilen, zeilen is. Kan altijd en overal. Ook voor hen geldt: zondag 19e de kickoff en vanaf die zondag erop trainen op de plas. Een programma erbuiten en de combi’s en andere wedstrijden in overleg.

Laser / ILCA7

  • Laser Masters
    Zij varen sinds jaar en dag een serie donderdagavonden hun wedstrijdjes. Aansluitend is er een hapje eten. Ook dit jaar zal de serie plaatsvinden en wel vanaf donderdag 6 april.

Racen met grote boten

  • ORC/IRC Big Boats
    Verzamelnaam voor alle grote raceboten. Nu vaart er zowaar een onder ZCK-vlag en dat is de First 40 “Elke” van Frans. Na jaren de wateren in en rond Nederland te hebben bevochten in diverse wedstrijden wordt de NED 6169 momenteel verplaatst naar Spanje voor nieuwe avonturen. Nog steeds onder ZCK-vlag. Eerste wedstrijd in april is in Barcelona. Zet hem op! Verder hebben we nog diverse (oud)-ZCK-ers die in diverse klassen meeracen. Volg bijvoorbeeld lid van het eerste uur Barbara Snijders op haar tocht rond de wereld.

Ben jij er weer bij?

Genoeg te doen in de periode tot de zomer (en erna). Voor de meesten is er zondag a.s. dus de kickoff om 11.00 in het clubhuis. En anders zien we je op de plas of elders komende periode. Kijk je ook alvast rond naar potentiele nieuwe (CWO)-zeilers? Altijd welkom!

Inschrijven doe je zo

De inschrijvingen voor het 1ste en 2de blok op de Kurenpolder staan open op E-captain (we beginnen op 26 maart). Graag inschrijven zodat we weten hoeveel enthousiaste zeilers we mogen ontvangen.