ZeilClub Kurenpolder

View Original

ZCK start 2023 fris met nieuwjaarsduik!

Ten eerste: Vanuit Zeilclub Kurenpolder wensen we jullie allemaal een voorspoedig 2023! Wind in de zeilen en meer van zulks.

We trapten het jaar af met een nieuwjaarsduik, snert en een borrel en het was leuk. Promotie voor het event was gericht op onze eigen achterban (maar niet exclusief). Wat we niet doorhadden was dat het opgepikt was door de media en in diverse agenda’s van onder meer AD, BD en het ED stond en zo verscheen er niet alleen pers van zowel het AD als Het Kontakt, maar konden we ook diverse gasten verwelkomen. Hartstikke gezellig en welkom!

Tekst gaat verder onder de video.

Om 14:15 verscheen het deel van de aanwezigen dat de plons aandurfde in zwemkleding op het strandje van de Kurenpolder in Hank en zette ZCK-voorzitter Gerd Jan Poortman het aftellen in. Jong en oud stoven het water in en… dat viel eigenlijk best mee. Met een watertemperatuur van 8 graden (de Noordzee was 7 vandaag) en een buitentemperatuur van 13 was het prima te doen. Omdat de persfotografen ook nog niet tevreden waren kwam er een 2e en 3e moment. Nog een keer het water uitrennen? Geen probleem. Ook leuk als iedereen van de steiger springt? Geen probleem.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nadat bijna iedereen gedoucht en omgekleed was en zich bij de toeschouwers voegde was het tijd voor warme chocomel met slagroom, snert, roggebrood & spek, broodjes braadworst en een verdiende borrel.

Een heerlijke middag aan en in het water en een frisse start van 2023 voor ZCK!