ZeilClub Kurenpolder

View Original

ZCK babynieuws! Het is duidelijk lente op de Kurenpolder

Heuglijk nieuws! 'We’ zijn bij ZCK in verwachting van een ongeveer acht-ling! De ouders zijn nog onbekend, maar feit is dat het ZCK grut gaat worden. Wat is het geval?

Het was tijd voor de lenteschoonmaak van de NED 1483 Winner the Pooh van fam Leunk die al sinds vorig najaar al niet meer gebruikt was. De Optimist lag lekker te rusten rechtsboven in het Optimisten-rek achterop het terrein. Vandaag haalden we de boot eraf, legden hem op een strandtrailer, sleepten de opti naar het strand en wilden hem schoonmaken. En… verrek, allemaal blaadjes, takjes en troepjes rond en in het hoosblik.

Hoosblik ingevorderd door?

Was het de wintervoorraad eikels van een eekhoorn? Nee, na wat schudden viel er een compleet vogelnest uit het hoosblik. De eitjes rolden over het strand. Shit. Snel alles bij elkaar geveegd, blik losgemaakt van de opti en hoosblik vlakbij het rek vastgeklemd. En zowaar. Na enige tijd kwam de moeder weer terug om verder te broeden. 'We’ zijn bij ZCK dus in blijde verwachting.

Ouder jij en je kinderen mee?

Dit betekent wel dat we de komende weken (?) super voorzichtig moeten zijn rechtsachter bij de rekken. Met het uitpakken en terugleggen van de prive-opti's en nieuwsgierige kinderen. Samen zetten we dit kroost op de wereld!