ZeilClub Kurenpolder

View Original

ZCK Splash squadron on tour naar het Haringvliet

Zaterdag 1 en zondag 2 mei trainden de zeilers van de Splash-klasse van ZCK niet op onze eigen Kurenpolder maar bezochten we twee dagen de Haringvliet. Vanuit Hellevoetsluis betekende dit voor de meeste leden de eerste kennismaking met het open water. De glimlachen waren niet van de gezichten te poetsen.

“In de ochtend hebben we lange rakken aan de wind en stabiel voor de wind proberen te varen. In de middag hebben we een wedstrijd meegevaren met team Zeeland en team Binnenmaas. Toen hebben we ervaren hoe het is om met een grote groep te starten. We vonden het echt super leuk en hebben heel veel geleerd. Vandaag mogen we weer!

Groetjes Sanne en Philein”

Al met al twee topdagen dus! Met bijboten, trainers, ouders en uiteraard onze Splash-zeilers was het een mooie armada richting het Westen. Voor herhaling vatbaar! Op zaterdag was het met name trainen en kennismaken met zo’n groot open water. Op zondag hebben we wedstrijdjes gedaan met Splash Team Zeeland en Team Binnenmaas. Een hele ervaring. Begeleiding was in handen van Beau, Quinten, Eva en voormalig Wereldkampioen Splash, Aaron!

Over het Haringvliet en onze eigen thuishaven

  • Diepte: -35,00 tot -5,00 NAP (Kurenpolder circa 30-40m diep)

  • Oppervlakte: 110 km2 (Onze eigen Kurenpolder plas is ongeveer 0,3 km2)

  • In de 12e eeuw waren Voorne en Flakkee 1 eiland. De stormvloed van 1216 verwoestte de natuurlijke kust en creëerde het Haringvliet.

  • Na de watersnoodramp van 1953 zijn in het kader van het Deltaplan de Haringvlietsluizen gebouwd.

  • Sinds een aantal jaar worden de sluizen soms op een kier gezet. Het water is hierdoor niet 100% zoet en ook is er miniem getijdeverschil in die situaties.




Fotos

Een verzameling foto’s van o.a. Quinten en Mirjam vind je hier. Check ook instagram van @splashteamzeeland en @wsvbinnenmaasjeugdinstructie.