Back to All Events

Open dag ZeilClub Kurenpolder

  • ZeilClub Kurenpolder 31 Kurenpolderweg Hank, NB, 4273 LA Nederland (map)

Zondag 5 mei organiseert ZeilClub Kurenpolder. Iedereen die geïnteresseerd is in jeugdzeilen is dan van harte welkom. Je kunt tussen 10.00 en 15.00 uur komen kijken of meedoen met:

  • Het klaarmaken (optuigen) van een Optimist zeilboot.

  • Op de kant eens proberen hoe het is om in een bootje te zitten.

  • Onder begeleiding, zelf, of samen met iemand in een zeilboot het water op (wij hebben zwemvesten, neem zelf een wetsuit of zeilpak mee).

  • Met een van de begeleidingsboten mee om van dichtbij te zien hoe een ervaren zeiler zeilt.

  • Zondag 5 mei is de eerste dag van onze beginnerscursus en kun je van dichtbij op de kant en op het water mee beleven hoe dat is.

Zeilclub Kurenpolder is een jeugdwedstrijd zeilclub aan de Kurenpolder in Hank (Noord Brabant). De Kurenpolder is een afgesloten grindplas waar op veilige wijze gezeild kan worden. Bij Zeilclub Kurenpolder leren kinderen vanaf 7 jaar (met zwemdiploma A en B) alle beginselen van het zeilen. Daarnaast geeft Zeilclub Kurenpolder wedstrijdtraining aan zeilers op verschillend niveau. ZCK-zeilers mogen en kunnen zo deelnemen aan alle zeilevenementen in Nederland.

De Optimist ontgroeid? Je kunt makkelijk doorstromen naar een Splash of ander type boot. Ook voor Splash-zeilers verzorgt Zeilclub Kurenpolder trainingen. Op het terrein van Zeilclub Kurenpolder is een clubhuis met terras waar ouders gebruik van kunnen maken tijdens de zeiltraining van hun kinderen. Ook is er een strand waar broertjes en zusjes kunnen spelen.

Wil je meer informatie over Zeilclub Kurenpolder , trainingen, zeilwedstrijden of het zomerkamp?

Neem dan contact op via ons contactformulier!

Earlier Event: May 5
D-Cursus Optimisten
Later Event: May 9
Laser Master Zeilen