ZCK is een jeugd wedstrijd zeilvereniging met veel betrokkenheid van de ouders die de wedstrijden organiseren maar ook veel aan aan de kant staan om hun kroost aan te moedigen, (soms) wijze tips geven en vaak de kriebels hebben om zelf ook eens te zeilen.

Ongeveer 15 jaar geleden werd door een paar ouders het initiatief genomen om inderdaad zelf in een bootje te stappen om de ervaring van de kinderen te delen. Uiteraard voldeet een Optimist niet voor dit doel en werd gekozen voor een eenvoudige, maar toch snelle en spannende éénmansboot, de Laser standaard.

Gedurende het zomerseizoen wordt er plusminus 11 keer op donderdagavonden gezeild. Daarbij worden korte wedstrijden gevaren onder dezelfde internationale zeilregels waar ook onze kinderen mee hebben te maken. Doorgaans wordt er om 19.00 uur gestart en kunnen er, afhankelijk van de wind, 2 tot 4 starts worden gemaakt. Meestal doen er zo'n 6 tot 8 boten mee maar soms zijn er wel 10 of 12 deelnemers.

Na het zeilen wordt er in de club geborreld en gegeten en dat is een heel gezellig gebeuren. Het aantal deelnemers aan de maaltijd is rond de 20 personen - er zijn dus ook niet-zeilers die gewoon voor de gezelligheid meekomen. De drankjes en maaltijd zijn voor eigen rekening maar door het slim inkopen en omdat er door de deelnemers zelf bij toerbeurt een eenvoudige maaltijd wordt bereid, zijn de kosten zeer goed te overzien.

Heb je zin om een keer mee te varen of aan te sluiten op een donderdagavond? Laat het This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. weten en de coördinator zal contact met je opnemen voor de details.

Contact

Kurenpolderweg 31

4273 LA Hank

E-mail