Het leereffect en de uitdagingen van de clubwedstrijden is voor de beginnende zeiler al uitdagend genoeg. Echter eenmaal in de Optimist C groep dient er een nieuwe uitdaging te worden gevonden in de vorm van echte wedstrijden tegen zeilertjes van andere clubs. Natuurlijk is Zeil Club Kurenpolder niet de enige vereniging met deze wens en dat heeft geleid tot een regionaal systeem van wedstrijden, de zogenaamde Combi-Wedstrijden. Tijdens deze Combi-Wedstrijden worden door verschillende groepen wedstrijd gevaren waarvan de Optimisten A-B-C en D, de Splashes A-B en de Lasers de bekendste zijn. Naast de eenmansbootjes is er ook nog een circuit met de tweemansboten zoals de RS Feva.

Zeil Club Kurenpolder neemt deel aan de Combi-Rotterdam. Deze regio staat bekend om het hoge niveau van de zeilers en zorgt dus voor de juiste uitdaging van onze jonge talenten. De Combi-Rotterdam is een serie van 8 wedstrijddagen georganiseerd door 8 verenigingen in en om Rotterdam. Het Combi-seizoen loopt globaal van mei tot aan de zomervakantie. Plezier en sportiviteit staan voorop bij de Combi-wedstrijden maar bovenal is het de ideale manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen en het doorontwikkelen van de kwaliteiten van de zeilertjes.

Wat is benodigd om aan de Combi-Rotterdam deel te nemen?

Ondanks dat de drempel misschien voor de beginnende zeiler hoog lijkt, valt het uiteindelijk wel mee. Wel dienen er enkele zaken te worden geregeld zoals:

  • Je dient een eigen bootje te hebben, clubbootjes zijn niet beschikbaar voor deze wedstrijden;
  • Je eigen bootje dient verzekerd te zijn, inclusief wedstrijddekking;
  • Je moet je eigen zeiluitrusting hebben waarbij in de temperatuur in mei nog zodanig kan zijn dat een droogpak de voorkeur heeft van de jonge zeilertjes;
  • Vanaf de B-groep dien je een startlicentie bij het Verbond te hebben, dien je ingeschreven te zijn bij de klasseorganisatie (OCN voor de optimisten en SKON voor de Splashes) en dient je bootje een geldige meetbrief te hebben.

Als je meer wilt weten over deelname aan de Combi-Rotterdam dan kan je de website van de Combi bezoeken of, en dat raden we je zeker aan, gewoon de vragen stellen aan de andere ouders tijdens een van de trainingen aangezien we dit allemaal hebben meegemaakt.


           

Contact

Kurenpolderweg 31

4273 LA Hank

E-mail