Je hoeft niet te kunnen zeilen om lid te worden van Zeil Club Kurenpolder en je zeilcarrière te starten. Geen enkele vooropleiding is vereist behalve zwemdiploma A en B. De rest word je door onze trainers geleerd. Hoe, lees hier verder…

Om met zeilen te beginnen heb je niets anders nodig dan zwemdiploma A en B en je moet minimaal 7 jaar oud zijn. Je hoeft geen eerdere zeilervaring of opleiding te hebben gevolgd om deel te nemen aan de trainingen; goede moed en humeur is alles wat nodig is om te starten.

Onder leiding van trainers organiseert Zeil Club Kurenpolder meerdere trainingsdagen waarin de kinderen vanaf 7 jaar alle beginselen van het zeilen leren. Het introductiepakket bevat vier trainingsdagen waarbij gebruik kan worden gemaakt van clubbootjes van het type Optimist. Na het succesvol volbrengen van de introductietrainingen en als ze de smaak te pakken hebben kunnen de jonge zeilers jeugdlid worden bij Zeil Club Kurenpolder om zich verder te ontwikkelen binnen of buiten de wedstrijdteams

Tijdens de introductietrainingen nemen we alle tijd om de nieuwe zeilers bekend te maken met de beginselen van het zeilen en natuurlijk met de Optimist. De trainers nemen de jonge zeilers aan de hand mee tijdens de voorbespreking, het optuigen van de Optimist, het te water laten van de Optimist en de eerste zeilmomenten. Ondanks de relatief rustige aanpak is menig ouder aan het eind van de dag verbaast als de jonge zeilers op eigen kracht komen binnenvaren en aanleggen aan de stijger met die blik van: ‘Ik doe dit al jaren…..!’

De introductieperiode bestaat zoals eerder aangegeven uit 4 trainingen. Na het afsluiten van deze periode zijn de zeilertjes in staat om hun bootje zelfstandig klaar te maken, onder begeleiding te water te laten en met de trainers het water op te gaan. Met die kennis en natuurlijk de nodige energie zijn ze in staat om na het afsluiten van de introductietrainingen aan te sluiten bij de zogenaamde Optimisten C-groep. In die groep zullen de lessen steeds meer in het teken staan van het wedstrijdzeilen maar met nog steeds een grote knipoog naar de gezelligheid.

Tijdens de trainingen is er voor de ouders gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken, een boek te lezen of een gesprek aan te gaan met de andere ouders. Vooral dit laatste is een goede optie voor ouders die zelf geen ervaring hebben met het wedstrijdzeilen. Er is geen betere manier om uit te vinden wat er bij komt kijken dan plaats nemen aan de stamtafel en de vraag te stellen aan de andere ouders.

De kosten voor de vier introductielessen zijn 175 euro per zeiler. Het gebruik van de clubboot is tijdens deze cursus gratis.

Op de kalender staan de zondagen vermeld waarop er getraind wordt. In principe kunnen nieuwe zeilers elke zondag aansluiten om met hun introductie te beginnen.

Als u uw zoon/dochter wilt opgeven voor de introductielessen dan kunt u dat This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. doen. Als u meer wilt weten over de trainingen of u nog vragen heeft dan kunt u This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. contact met ons opnemen.

                 

Contact

Kurenpolderweg 31

4273 LA Hank

E-mail